Arktisk Festival 2017

Arktisk Festival er et samarbejde af en række ildsjæle og organisationer, der alle arbejder med de arktiske egne i hverdagen. Formålet er at udbrede kendskabet til Arktis med en bred vifte af aktiviteter og foredrag. Vi arbejder på at Arktisk Festival bliver en tilbagevendende begivenhed. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen den 4. og 5. november, 2017.

Hvem arrangerer Arktisk Festival?

Arctic Friend har siden 2001 har vi arrangeret rejser til arktis. Vi er et passioneret hold af rejse-eksperter, der ved, hvad vi snakker om. Alle vores ture er lavet med en kærlighed til arktis med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Vi tilbyder alt fra rundrejser og krydstogter til hundeslædeture og gletsjer-kurser – fra Grønland til Antarktis. Ingen opgave er for lille eller stor, så ring på 76100070 eller kig forbi til en snak om din næste rejse.

www.arcticfriend.dk

Arktisk Institut varetager dokumentationen af Danmarks arktiske aktiviteter med særligt fokus på de mange ekspeditioner i perioden 1850-1960: Dokumenter, fotografier, genstande, kort og bøger, som alt sammen er åbent for publikum. Med udgangspunkt i arkiverne involverer instituttet sig i formidlingsaktiviteter: udstillinger, bogudgivelser, foredrag mm.

www.arktiskinstitut.dk

Det Grønlandske Selskab blev stiftet i 1905. Selskabet har som formål at orientere om og opbygge gode relationer til Grønland. Målet med aktiviteterne er derfor at styrke kendskabet til først og fremmest det grønlandske samfund, men også det arktiske område som helhed, samt støtte det dansk-grønlandske samarbejde, og i forlængelse heraf skabe en god ramme for grønlandsinteresseredes samvær.

I forbindelse med Arktiske Festival vil Det Grønlandske Selskab sælge egne publikationer.

www.dgls.dk

Nordatlantens Brygge er et kulturhus, hvor du kan opleve kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island og det øvrige Norden.

I de historiske rammer på Christianshavns havnefront kan man opleve alt fra kunstudstillinger, koncerter og film til events og foredrag. Vi viser såvel etablerede og velkendte kunstnere som nye og endnu ukendte – hele året rundt.

Kulturformidling
Vi lægger desuden stor vægt på formidlingen af den nordatlantiske kultur og tilbyder omvisninger i vores kunstudstillinger og pakhusets historie, ligesom vi har en skoletjeneste, hvor børn og unge præsenteres for de tre landes kunst og kulturer.

Møder, konferencer og selskaber
Nordatlantens Brygge kan derudover tilbyde møde- og konferencefaciliteter samt selskabslokaler for op til 200 personer.

Marina
Vi råder over attraktive kajpladser (nr. 630) centralt i Københavns havn lige over for Nyhavn. Pladserne udlejes for perioder op til tre måneder fra 1. april – 30. september. Fra 1. oktober – 31. marts kan længere perioder aftales.

www.nordatlantens.dk

Hvem kan jeg ellers møde på Arktisk Festival?
  • Oline Binzer; arbejder med ben og fedtsten samt kunstmaler
  • Bolette B. Holm; arbejder med skind
  • Naja Abelsen; tegner og maler
  • Guldborg Rasmussen; arbejder med perler
  • Kirstine Berthelsen; strikker fine ting i moskusuld
  • Salg af Det Grønlandske Julemærke
Det kan du opleve på Arktisk Festival 2017