Arktisk Festival

Arktis er på alles læber og fylder dagligt medierne med nyheder og historier. På Arktisk festival får du muligheden for at blive opdateret på aktuelle geopolitiske problemstillinger, klimaets forandring og samspillet i Rigsfællesskabet og mellem nationerne i arktiske område. Men Arktisk festival er langt mere end det. Programmet spænder vidt og vi dykker ned i kulturen, historien og traditionen og har events med tiltrækning af besøgene i alle aldre – også for børnene. Mød arbejdende kunstnere og organisationer der arbejder med Arktis, for smagsoplevelser, et kunstværk eller en god bog med hjem. Så har du blot nogen interesse for Arktis så er Arktis Festival stedet for en god oplevelse over en hel weekend. Nogle arrangementer og events foregår udenfor. 

Arktisk Festival er arrangeret af en række ildsjæle og organisationer med tilknytning Nordatlantens Brygge

Vi glæder os til at byde dig velkommen den 30. – 31. oktober 2021.

Hvem arrangerer Arktisk Festival?

Arctic Friend har siden 2001 har vi arrangeret rejser til arktis. Vi er et passioneret hold af rejse-eksperter, der ved, hvad vi snakker om. Alle vores ture er lavet med en kærlighed til arktis med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Vi tilbyder alt fra rundrejser og krydstogter til hundeslædeture og gletsjer-kurser – fra Grønland til Antarktis. Ingen opgave er for lille eller stor, så ring på 76100070 eller kig forbi til en snak om din næste rejse.

www.arcticfriend.dk

Grønlandske og Arktiske Studier, Københavns Universitet udfører uddannelses- og forsknings- og formidlingsopgaver inden for sprog, kultur, historie og samfund i Grønland og de øvrige inuit-samfund i Arktis. Afdelingen er en del af Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS). Vi har til huse i Det Arktiske Hus, Strandgade 102, hvor vi sammen med Arktisk Institut også driver Polarbiblioteket, der er et internationalt anerkendt forskningsbibliotek med offentligt udlån.

https://studier.ku.dk/kandidat/groenlandske-og-arktiske-studier/

Det Grønlandske Selskab blev stiftet i 1905. Selskabet har som formål at orientere om og opbygge gode relationer til Grønland. Målet med aktiviteterne er derfor at styrke kendskabet til først og fremmest det grønlandske samfund, men også det arktiske område som helhed, samt støtte det dansk-grønlandske samarbejde, og i forlængelse heraf skabe en god ramme for grønlandsinteresseredes samvær.

I forbindelse med Arktiske Festival vil Det Grønlandske Selskab sælge egne publikationer.

www.dgls.dk

Nordatlantens Brygge er et kulturhus, hvor du kan opleve kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island og det øvrige Norden. I de historiske rammer på Christianshavns havnefront kan man opleve alt fra kunstudstillinger, koncerter og film til events og foredrag. Vi viser såvel etablerede og velkendte kunstnere som nye og endnu ukendte – hele året rundt.

Kulturformidling
Vi lægger desuden stor vægt på formidlingen af den nordatlantiske kultur og tilbyder omvisninger i vores kunstudstillinger og pakhusets historie, ligesom vi har en skoletjeneste, hvor børn og unge præsenteres for de tre landes kunst og kulturer.

Møder, konferencer og selskaber
Nordatlantens Brygge kan derudover tilbyde møde- og konferencefaciliteter samt selskabslokaler for op til 200 personer.

Marina
Vi råder over attraktive kajpladser (nr. 630) centralt i Københavns havn lige over for Nyhavn. Pladserne udlejes for perioder op til tre måneder fra 1. april – 30. september. Fra 1. oktober – 31. marts kan længere perioder aftales.

www.nordatlantens.dk

Hvem kan jeg ellers møde på Arktisk Festival?
  • Skonnerten Activ (foredrag og ‘Åbent Skib’ fremvisning)
  • Lions Klub – støtte til Grønlandske foreninger
  • Polarbiblioteket, Københavns Universitet