Bag om “De forsvundne koldkrigskasser”

Bag om – “De forsvundne koldkrigskasser”

af Kristian Keller

Indholdet var strengt fortroligt, og ingen vidste præcis, hvor Statsgeodæt J.F. Chantelou og Topograf A. F. Hansen gravede kasserne ned i 1952…..

Indtil for to år siden, hvor Kristian Keller fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) støder på en gammel notesbog i Rigsarkivets materialer fra SDFE og Geodætisk Instituts arkiver.

Notesbogen viste sig at indeholde Chantelous personlige notater og de nøjagtige opmålinger til kassernes placering. Endelig kunne fhv. kontorchef Stampe Villadsen får løst gåden med at finde kasserne som “hans nøgler” passede til.

Sidste år blev kasserne fundet, gravet op og fragtet hjem og åbnet.

Det kom der 3 udsendelser ud af sendt på DR1 i sommer. Kristian Keller vil fortælle om noget af det, som ikke kom med i udsendelserne, og om det som vi, på trods af at have gravet i arkiverne i to år, endnu ikke kender svaret på, f.eks. ved vi ikke hvad amerikanerne har modtaget af geodætiske oplysninger…

Læs mere her: https://www.information.dk/moti/2021/06/hemmelige-dommedagskasser-fundet-indholdet-baade-enormt-fedt-enormt-skuffende

Se mere her: https://www.dr.dk/drtv/episode/paa-sporet-af-de-hemmelige-koldkrigskasser_-skattekortet_255090

 

Tid og sted:
– Lørdag 30. okt. kl. 10:10
– Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 5.sal

 

Tilbage til programoversigt

Related Projects