Et arbejdsliv på iskanten af Cecilia Vanman

Et arbejdsliv på iskanten

af Cecilia Vanman

Cecilia tager publikum med bag scenen på et unikt arbejdsliv som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende under en anden ekspedition igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark.

Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel, og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn. De spændende ekspeditionsanekdoter er akkompagneret af smukke fotos hele vejen igennem foredraget.

Udover at være Formand af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som ’Fellow’ i The Explorers Club, verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere. Hun har ledt adskillige ekspeditioner på land, havis og til søs i både Arktis og på Antarktis for blandt andet National Geographic Society.

 

Tid og sted:
– Søndag 31. okt. kl. 12:00
– Det Arktiske Hus, Strandgade 102, 2.sal

 

Tilbage til programoversigt

Related Projects