Faer Isles Distillery – Gin og akvavit

Faer Isles Distillery – Gin og akvavit

Faer Isles Distillery fremstiller håndlavet spiritus i små partier på Færøerne. Spiritussen destilleres med destilleriets signatur ingrediens: tang – et super bæredygtigt materiale, der findes i rigelige mængder rundt om de nordatlantiske øer. Spiritussen får sin helt unikke karakter, ved at man, udover også at bruge lokale botaniske ingredienser som enebær og kvan, udnytter det berømte klare bjergvand.

Sortimentet omfatter gin, akvavit og vodka, og man er også påbegyndt en produktionen af whisky, om end den 3-årige modning først vil være fuldbragt i 2026.

Whiskyen modnes i det stormfulde nordatlantiske landskab i de traditionelle tørrehuse (opnahjallar), der i århundreder har været brugt til at modne og fermentere fødevarer på Færøerne. Det forventes, at whiskyen vil få en tydelig maritim karakter, som vil være et kendetegn for den første færøske whisky, der når ud på de internationale markeder.

De smukke Færøerne udgør det optimale miljø for modning af whisky (som tegner sig for 70-80 % af smagen) på grund af det salte, blæsende havklima, som trænger ind i og giver smag til whiskyfadene i de gamle, trækfyldte tørrehuse, der anvendes til modning. En forstærket udgave af de populære skotske ø-whiskyer.

Destilleriet startede som et crowdfundingprojekt, men har fra dag ét haft store ambitioner. Destillationsudstyret består af 5000/3500L kobberdestillatorer (1-tons destilleri) til whiskyproduktion og en 400L hybriddestillator til gin og anden spiritus. Den maksimale årlige produktionskapacitet på whiskydestilleriet er 400.000 liter om året og 600.000 liter (43 %) på hybriddestilleriet.

Læs mere på www.faer.io

 

Tid og sted:
– Lørdag d. 5. nov. kl. 10:00-17:00
 – Søndag d. 6. nov. kl. 10:00-16:00
 – Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 4.sal

Related Projects