Fra Grønland til Alaska

Af Mille Porsild

Mille blev født og voksede op i Danmark, indtil hun kom til Amerika og lavede sin første hundeslædeekspedition som 18 -årig. Hendes oldefar grundlagde verdens første arktiske forskningsstation i Godhavn/Qeqertarsuaq i Grønland.

I 1992 kørte Mille et hold Polar Husky-slædehunde til polarforsker Will Steger på en tre måneder lang hundeslædeekspedition i Canada. Hun var hooked. Lige siden har Mille boet sammen med sine slædehunde for at opleve mennesker og steder i det magiske nord, mens hun fandt måder at dele eventyrene med mennesker rundt om i verden. Hun har sovet mere end 1.000 nætter i et telt på hundeslædeekspeditionerne og føler sig hjemme hvor som helst i det cirkumpolære Arktis. Mille har foretaget 15 langdistanceekspeditioner med sine godshunde. Hver ekspedition varede to-seks måneder og var så lang som 3.000 miles i Grønland, Rusland, Sverige, Norge, Finland, Alaska og Canada. 

I 2011 deltog hun i sit første slædehundeløb, hvor hun kørte det 800 kilometer lange Nadezhda Hope-løb i Chukotka, Rusland. Mille flyttede derefter til Alaska. 

Tid og sted:
– Søndag 30. okt. kl. 12:00
– Islands Ambassade Foyer, Nordatlantens Brygge, Strandgade 89
Tilbage til programoversigt

 

Related Projects