Let’s meet on the ice cap

Hør de to islandske ekspeditionsledere Vilborg Arna Gissurardóttir og Einar Torfi Finnsson om deres eventyr med bidende kulde, vanskelige forhold, rivende strømme, sneblindhed og meget mere.

Historisk set har der ikke været mange kvindelige ledere af store ekspeditioner. Men islandske Vilborg Arna Gissurardóttir er en kvinde, der har sat alt ind på at forandre den tendens. Udover utallige ekspeditioner har hun krydset den grønlandske indlandsis to gange. I slutningen af maj kom Vilborg Arna hjem efter at have krydset Indlandsisen fra vest til øst, en rute der er 540 km ifølge et kort, men som med sine mange sving og omveje er drastisk længere.

Vilborgs gruppe var ikke alene på gletsjeren, en anden islandsk gruppe ledet af polarforsker Einar Torfi Finnsson mødte dem midtvejs. Det var et historisk øjeblik, for det var første gang, at to islandske grupper af den størrelse krydsede gletsjeren samtidigt. Vilborg Arna og Einar Torfi havde været i kontakt gennem beskeder sendt via satellit. På den måde var de i stand til at sikre, at de var på samme kurs og hvornår grupperne ville konvergere. Einar Torfi og Vilborg Arna er gode venner og da Vilborg krydsede Indlandsisen for ti år siden, var det med vejledning fra Einar Torfi, som har stor erfaring, da han, udover utallige ekspeditioner, har krydset den hele hele fem gange.

Begge ekspeditionsledere har med egne øjne bevidnet den katastrofale afsmeltning af den grønlandske indlandsis, og dens effekter. De har begge et brændende ønske om at øge bevidstheden om naturbeskyttelse og tror på, at man igennem målrettet indsats og uddannelse kan tilskynde til forandring i miljø og klimadebatten og ændre kursen på den negative udvikling.

Mød de to passionerede polarfarere i en spændende erfaringsudveksling.

Foredraget vil være på engelsk

 

Tid og sted:
– Søndag 6. nov. kl. 11:00
– Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 5.sal

 

 

Tilbage til programoversigt

Related Projects