Gael Hamke Bugt – Young Sund

Gael Hamke Bugt –Young Sund-regionen mellem 73°30’ og 74°30’ nord i den store nationalpark på Grønlands nordøstkyst byder på noget af alt det bedste i Nordøstgrønland: en storslået og afvekslende natur, spændende historiske lokaliteter og forskningsaktiviteter i verdensklasse. Denne bog giver i billeder og ord nogle personlige indtryk af denne region og dens historie. Det er en bog i serien ”På opdagelse i Nordøstgrønland”. Peter Schmidt Mikkelsen gjorde i årene 1977-79 tjeneste ved den militære slædepatrulje Sirius i Nordøstgrønland. Sidenhen har han besøgt og berejst området talrige gange. Han er medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni Nanok og dets direktør siden 1999.

Peter Schmidt Mikkelsen har rejst tusinder af kilometer langs landets kyster, fjorde og dale med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og til fods. Han deltog i den danske, militære slædepatrulje Sirius i Nordøstgrønland i 1977-79 og senere i ‘Dansk-svensk kajakekspedition Nordøstgrønland 1989’ på en 700 km lang kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig. Siden har han besøgt Nordøstgrønland talrige gange.

Peter Schmidt Mikkelsen var medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni ‘Nanok’ i 1992, og har været direktør for kompagniet siden 1999. I årene 2009-14 var han med til at opbygge Grønlands Klimaforskningscenter og bosat i Nuuk. I dag er han tilknyttet en række arktiske forskningscentre og initiativer, blandt andet Arctic Science Partnership, Arktisk Forskningscenter, Grønlands Naturinstitut og Isaaffik Arctic Gateway. Han er forfatter til en række bøger om Grønland

Bogen ”Gael Hamke Bugt – Young Sund” er den tredje bog i serien om Nordøstgrønland. Den udkommer 25. oktober.

Tid og sted:
– Lørdag 5. nov. kl. 10:30
– Forfattercafe: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 5.sal, øst

Related Projects