Steinum – strik fra Færøerne

STEINUM er et færøsk strikbrand. Mærket blev grundlagt i 2010 af Central Saint Martins kandidat og strikdesigner, Jóhanna av Steinum.

STEINUM har en unik tilgang til den færøske strikketradition. Designene er dristige og levende med stærke farver og iøjnefaldende mønstre, der tit minder om barndommens naivitet. Stilen er unik og smittende, velegnet til selvsikre mennesker, der ønsker at vise deres individualitet. STEINUMs tilgang kombinerer traditionelle strikkemønstre og stilarter fra Færøerne med Ukrainsk kunsthåndværk og moderne modekultur. Denne kombination resulterer i de karakteristiske og ofte lidt skæve beklædningsgenstande, der kendetegner kollektionerne.

BÆREDYGTIG EMPOWERMENT AF KVINDER

STEINUM tror fuldt og fast på social ansvarlighed. Mærket har siden 2012 været en del af et selvhjælpsprojekt, som har til formål at hjælpe kvinder i det vestlige Ukraine, hvor designeren også har boet.  STEINUM sikrer rimelige lønninger og et opmuntrende arbejdsmiljø, der gør det muligt for de kvindelige strikkere at blive selvforsynende i deres lokalsamfund. Lønnen fra strikning er et betydeligt bidrag til deres husholdning.

Det vestlige Ukraine har en stærk tradition for kunsthåndværk, især strikning, broderi og perler. På workshops bliver de ukrainske kvinder trænet i de strikketeknikker, der er nødvendige for at skabe de moderne designs, og nye færdigheder bliver overført til kvinderne i området, så de kan specialisere sig og udvikle deres eksisterende teknikker.

 

Tid og sted:
– Lørdag d. 5. nov. kl. 10:00-17:00
 – Søndag d. 6. nov. kl. 10:00-16:00
 – Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 4.sal

 

Related Projects