Udstilling: Arctic Biodiversity through the lens

Udstillingen Arctic Biodiversity through the lens bliver åbnet i den islandske ambassades foyer. Udstillingen er organiseret af CAFF kontoret i Island. CAFF er Arktisk Råds arbejdsgruppe om beskyttelse af det arktiske økosystem. Fotokonkurrencerne blev afholdt i 2014 og 2018 fulgt af række udstillinger bl.a. i Norge, Finland, Island, USA, Kanada og Syd Korea. Fotokonkurrencerne havde til formål at øge bevidstheden om vigtigheden af arktisk biodiversitet, gøre opmærksom på de mange udfordringer, som den arktiske biodiversitet står overfor, samt at vise beskueren skønheden og magien i dette unikke område.  

I anledning af åbningen vil Tom Christensen (medlem af Circumpolar Biodiversity Monitoring Program) bl.a. fortælle generelt om arktisk biodiversitet, dets unikhed, og hvorfor det er så vigtigt at samarbejde og koordinere overvågningen af den arktiske biodiversitet. Kári Fannar Lárusson projektleder hos CAFF vil fortælle om CAFF, Arktisk Råd og vigtigheden af arktisk samarbejde. Han vil også fortælle lidt om selve ideen bag konkurrencen, og give insider information bag nogle udvalgte fotografier. 

Udstillingen er en del af fejringen af det islandske formandskab for Arktisk Råd 2019-2021 og er et fælles projekt af CAFF og International Arctic Science Committee (iASC) og er sponsoreret af det islandske udenrigsministerium. Den afholdes på Islandsk ambassade i anledning af 25 års dagen for Arktisk Råd og 30 årsdagen for CAFF. 

Der blev indsendt over 1600 fotografier til konkurrencen, opdelt i fire kategorier: økologi, landskab, mennesker, erhverv og videnskab i Arktis, samt en særlig kategori for unge fotografer. Juryen beståede af kendte fotografer, herunder, Carsten Egevang, Einar Guðmann og Gyðu Henningsdóttir og Lawrence Hislop og Krista Ylinen. 

Mere info: https://www.arcticbiodiversity.is/index.php/photo-contest-2014

Her er også en Facebookevent til udstillingsåbningen: https://www.facebook.com/events/4548233551924669

 

Tid og sted:
– Lørdag d. 30. okt. kl. 11:00
– Islands Ambassade, Strandgade 89
Udstillingen kan opleves begge dage i fra 10.00-16.00

Related Projects