Bogpitch: Det arktiske hjemland

Om bogen Det arktiske hjemland. Fra Vinland til Nordvestpassagen.

I bogen Det arktiske hjemland følger historikeren og forfatteren Michael Böss i Den Femte Thuleekspedition skispor. Han undersøger, hvordan de områder, de rejste i, ser ud i dag. I bogen fortæller han om de arktiske folk fra forhistorisk tid til i dag og udforsker, hvordan kolonisering, modernisering og stormagtskonflikter har påvirket samfundet, og hvordan klimaforandringerne påvirker levevilkårene for de arktiske folk. Han sammenligner det canadiske Arktis med Grønland og belyser forskellene i den danske og canadiske kolonisering af Arktis.

Det arktiske hjemland. Fra Vinland til Nordvestpassagen. Hardcover, 328 sider, rigt illustreret med Böss’ egne fotografier. 349,95 kr.

Om forfatteren:

Michael Böss (f. 1952) er dr.phil. og historiker. Han har været leder af Center for Canadastudier og tilknyttet Arctic Research Centre ved Aarhus Universitet. Han har udgivet adskillige anerkendte bøger, herunder senest Den keltiske ånd (2023) og Nationale drømme. Historien om Canada (2022). Böss har også markeret sig med flere debatbøger som f.eks. Liberalismens vildfarelser (2021) og Det demente samfund (2014).

Tid og sted:
– Søndag d. 3. nov. kl. 13:00
– Islands Ambassade Foyer, Nordatlantens Brygge, Strandgade 89

 

Tilbage til programoversigt

Related Projects