Arktisk Festival

Arktis er på alles læber og fylder dagligt medierne med nyheder og historier. På Arktisk Festival får du muligheden for at blive opdateret på aktuelle geopolitiske problemstillinger, klimaets forandring og samspillet i Rigsfællesskabet og mellem nationerne i arktiske område. Men Arktisk Festival er langt mere end det: Programmet spænder vidt, og vi dykker ned i kulturen, historien og traditionen og har events med tiltrækning af besøgene i alle aldre – også for børnene. Mød arbejdende kunstnere og organisationer, der arbejder med Arktis, få smagsoplevelser, et kunstværk eller en god bog med hjem. Så har du blot nogen interesse for Arktis, så er Arktis Festival stedet for en god oplevelse over en hel weekend. Nogle arrangementer og events foregår udenfor. 

Arktisk Festival er arrangeret af en række ildsjæle og organisationer med tilknytning Nordatlantens Brygge

Vi glæder os til at byde dig velkommen den 4. og 5. november 2023

Hvem arrangerer Arktisk Festival?

Arctic Friend har siden 2001 har vi arrangeret rejser til arktis. Vi er et passioneret hold af rejse-eksperter, der ved, hvad vi snakker om. Alle vores ture er lavet med en kærlighed til arktis med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Vi tilbyder alt fra rundrejser og krydstogter til hundeslædeture og gletsjer-kurser – fra Grønland til Antarktis. Ingen opgave er for lille eller stor, så ring på 76100070 eller kig forbi til en snak om din næste rejse.

www.arcticfriend.dk

Det Grønlandske Selskab blev stiftet i 1905. Selskabet har som formål at orientere om og opbygge gode relationer til Grønland. Målet med aktiviteterne er derfor at styrke kendskabet til først og fremmest det grønlandske samfund, men også det arktiske område som helhed, samt støtte det dansk-grønlandske samarbejde, og i forlængelse heraf skabe en god ramme for grønlandsinteresseredes samvær.

I forbindelse med Arktiske Festival vil Det Grønlandske Selskab sælge egne publikationer.

www.dgls.dk

Nordatlantens Brygge er et kulturhus, hvor du kan opleve kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island og det øvrige Norden. I de historiske rammer på Christianshavns havnefront kan man opleve alt fra kunstudstillinger, koncerter og film til events og foredrag. Vi viser såvel etablerede og velkendte kunstnere som nye og endnu ukendte – hele året rundt.

Kulturformidling
Vi lægger desuden stor vægt på formidlingen af den nordatlantiske kultur og tilbyder omvisninger i vores kunstudstillinger og pakhusets historie, ligesom vi har en skoletjeneste, hvor børn og unge præsenteres for de tre landes kunst og kulturer.

Møder, konferencer og selskaber
Nordatlantens Brygge kan derudover tilbyde møde- og konferencefaciliteter samt selskabslokaler for op til 200 personer.

Marina
Vi råder over attraktive kajpladser (nr. 630) centralt i Københavns havn lige over for Nyhavn. Pladserne udlejes for perioder op til tre måneder fra 1. april – 30. september. Fra 1. oktober – 31. marts kan længere perioder aftales.

www.nordatlantens.dk

Den Islandske Ambassade i København:

Ambassaden repræsenterer Island i Danmark (inkl. Grønland).

Ambassaden i København er endvidere sideakkrediteret til Bulgarien, Rumenien og Tyrkiet. Der er i alt 22 konsulater i disse lande.

I København er der 18 udenlandske ambassader som er sideakkrediteret til Island.

Læs mere om Islands Ambassade

Færøernes Repræsentation i København:

Færøernes Repræsentation i København er en officiel repræsentation for Færøernes Landsstyre i Danmark. Repræsentationen varetager færøske interesser i Danmark og repræsenterer færøske myndigheder i forhold til danske myndigheder samt udenlandske ambassader i København.

Færøernes Repræsentation i København arbejder bl. a. med:

  • Repræsentere Færøerne over for danske ministerier og myndigheder
  • Behandling af sager, hvor danske ministerier rådfører sig med den færøske repræsentation
  • Kontinuerlige møder mellem færøske og danske myndigheder
  • Formidling og kommunikation med andre ambassader i København, specielt med henblik på at fremme kommercielle interesser på Færøerne
  • Kontorfaciliteter, mødelokaler og andre tjenester for færøske myndigheder og erhvervsliv
  • Fremme Færøernes synlighed i Denmark

Færøernes Repræsentation i København har bopæl adresse hos Nordatlantens Brygge og råder over flere kontorer, der udlejes til færøske og internationale virksomheder. Kontorerne benyttes også af færøske ministerier, offentlige institutioner og virksomheder.

Læs mere om Færøernes Repræsentation her

Grønlands Repræsentation:

Grønlands Repræsentation har til opgave at yde service til Nalaakkersuisut, Inatsisartut, centraladministrationen, Selvstyrets virksomheder og kommunerne, og herunder at varetage de opgaver, som det findes mest hensigtsmæssigt at løse i eller fra Danmark.

Læs mere om Grønlands Repræsentation her

En stort tak til vores sponsorer: