Byvandring: Arktis i København

Forestil dig at skulle til Grønland for 200 år siden: Din rejse ville starte i København, hvor du skulle få papirerne i orden, da Grønland er en lukket koloni, og derefter gå om bord på et stort træskib. Lugten af fisk, kogende sæl- og hvalspæk og det salte hav er i luften. Din rejse til Grønland, som kunne vare et par måneder, starter her.

I dag på vores guidede tur i København går du langs havnefronten i det smukke maritime kvarter i Christianshavn i København. Her står der mange af de gamle varehuse, der plejede at opbevare varerne fra de forskellige kolonier i kongeriget Danmark, men som i dag bl.a. huser et nordatlantisk kulturhus, et arktisk arkiv, rejsebureaut Arctic Friend og meget mere. Store skibe tilhørende forskellige handelsselskaber rejste fra Christianshavn til Fjernøsten, til Afrikas vestkyst og derefter til Caribien og til Nordatlanten og Grønland. Skibene fra Grønland bragte narhvalstænder, skind fra arktiske ræve og isbjørne og sæl- og hvalspæk til Danmark og forskellige forarbejdede varer tilbage til Grønland. Hør om købmanden Kongens Bjørn, om den spøjse last skibet Edith Nielsen havde, og andre kuriøse historier fra den dansk-grønlandske historie.

Vandringen afvikles af Nordoskop Formidling v/Stig S. Rasmussen

NB – der er max 30 pladser per afgang, og der skal afhentes billetter (gratis) i Det Arktisk Hus (Strandgade 102) fra kl. 10.00.

Tid og sted
– Lørdag d. 4. nov kl. 13.00 og 15.00
– Søndag d. 5. nov. kl. 13.00
– Afgang fra Det Arktiske Hus, Strandgade 102

 

Tilbage til programoversigt

Related Projects